Even kennismaken

Michella Kuijkhoven - koffie

Hoi, ik ben Michella Kuijkhoven, geboren in 1979 in het prachtige Haarlem en inmiddels via wat omzwervingen in Rotterdam beland.

Jarenlang was ik werkzaam in de ICT, waar ik niet het gevoel had dat ik echt meerwaarde kon bieden. Ik zorgde ervoor dat mensen konden werken, maar de directe connectie ontbrak. Een overstap van commerciële bedrijven naar de zorg maakte al iets verschil, maar ook daar bleef het knagen.

Want als je me vraagt waar mijn hart nou echt sneller van gaat kloppen dan is het antwoord altijd, volmondig en zonder er over na te hoeven denken, fotografie. Ik ben een beelddenker en maak mijn herinneringen graag visueel. Fotografie trok me altijd al, hoewel ik pas relatief laat echt ben gaan fotograferen. Het is een heerlijke creatieve uitlaatklep en ik pak regelmatig een album van de reizen die ik maakte om even terug te keren.

Een stukje van het leven voor altijd bewaard

Toen ik ook de kinderen van kennissen ging fotograferen, merkte ik dat fotografie niet alleen mij iets kan opleveren, maar dat ik andere mensen ook heel blij kan maken met mijn foto’s. Dat ik met mijn foto’s iets bijzonders kan geven. Een herinnering, vastgelegd zodat je altijd terug kan kijken.

Naast het fotograferen van de leuke momenten, ben ik als fotograaf ook graag aanwezig bij verdrietige momenten, zoals tijdens een ziekteproces of een afscheid. Het is mijn missie om de dood en het afscheid van het leven een stukje normaler te maken. Het leven en de dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en het terug kunnen kijken op een afscheid werkt voor veel mensen heel troostend. Ik hoop dat foto’s rondom afscheid ooit nét zo normaal worden als foto’s van een verjaardag of bruiloft. 

Michella Kuijkhoven - Erasmusbrug

Op je gemak en als jezelf

Als fotograaf heb ik het talent om mensen echt als zichzelf op de foto te laten gaan. Een shoot moet leuk en ontspannen zijn, ik zorg voor een fijne ervaring. Voel je je ongemakkelijk? Geen probleem, ik stel je wel op je gemak. Het grootste compliment dat je mij kan geven is dan ook dat mijn foto’s jou hebben gevangen zoals je echt bent. Jij moet jezelf (of je geliefden) in de foto’s herkennen, dat is het allerbelangrijkste.

Vaak hoor ik van mensen die voor mij kiezen dat ze direct voelden dat ze mij als hun fotograaf wilden. Ze voelen zich prettig bij mij en zijn op hun gemak. Blijkbaar weet ik de juiste dingen te vragen en te zeggen, al weet ik eigenlijk ook niet precies hoe ik dat doe. 😉

Ik fotografeer zoveel mogelijk journalistiek en documentair, wat er voor zorgt dat mijn foto’s puur, ongedwongen en niet geposeerd zijn. 

De herinnering tastbaar maken

Foto’s zijn het allermooiste als ze niet slechts bestaan als een digitaal bestand op je telefoon of computer. Daarom lever ik áltijd een prachtig handgemaakt album. Albums die jaren meegaan en die je nog generaties lang kunt doorgeven. Tastbare herinneringen. Voor altijd.

De herinneringen die je later wilt hebben, maak je nu

Ook leuk om te weten...

  • Sinds 2015 woon ik in Rotterdam, de stad waar ik heel lang écht nooit wilde wonen. And I love it! Ik woon er samen met mijn lief en twee katten.
  • Berlijn is ons tweede thuis, we komen er minstens twee keer per jaar. Sowieso reizen we heel graag! Stedentripjes en road trips zijn onze lievelings.
  • Oorspronkelijk deed ik pabo en zou ik eigenlijk juf worden. In plaats daarvan werkte ik 20 jaar in de ICT en ben ik nu fotograaf.
  • Ik heb geen kinderen, maar wel de allerleukste nichtjes. Het zijn er nu drie en ik hoop op een elftal. 😉
  • Ik kan niet tegen stilte en heb altijd muziek aan. Mijn liefde voor muziek combineer ik ook graag met fotografie, ik ben ook concertfotograaf en in de zomer kun je me regelmatig met mijn camera’s op een festival vinden.
  • Naast dit alles verslind ik zo’n 100 boeken per jaar en sta ik ook graag uren in de keuken.

De foto’s van mij zijn gemaakt door Anoesjka Minnaard

Chat openen
1
Michella Kuijkhoven
Hallo!

Waarmee kan ik je helpen?

Je kunt via dit venster een Whatsapp gesprek met mij openen.
Ik reageer binnen 24 uur op je berichtje.

Liefs,
Michella