Afscheidsfotograaf in Rotterdam

Afscheid nemen, herinneringen maken

Afscheidsfotografie en uitvaartfotografie. Foto’s laten maken bij afscheid en overlijden, het zal zeker niet het eerste zijn waar je aan denkt. Maar hoe verdrietig het ook is als iemand komt te overlijden, het is een periode in je leven die ook het herinneren waard is. Als afscheidsfotograaf en uitvaartfotograaf leg ik liefdevol en met respect deze periode voor jullie vast. 

Wanneer je weet dat je afscheid moet gaan nemen van een dierbare kies je vaak bewust voor quality time met elkaar. Gesprekken worden waardevoller en intenser of je gaat juist nog allerlei leuke of bijzondere activiteiten ondernemen. Dit zijn momenten die je je later wilt herinneren. Ik bewaar prachtige herinneringen aan de laatste weken met mijn opa, maar ik heb er geen foto’s van en dat vind ik nu echt heel jammer.

De liefde om jullie heen

Ook de uitvaart en de periode rondom een uitvaart zijn het waard om vast te leggen met mooie foto’s. De dag zelf gaat vaak in een roes voorbij en het kan heel helpend zijn om later nog eens terug te kunnen kijken. Om het fotoalbum nog eens in handen te nemen en te bekijken wie er waren en de liefde om jullie heen te zien. Terugdenken aan hoe mooi en persoonlijk het afscheid was dat jullie hebben vormgegeven. En om nog eens te zien wat voor prachtige bloemen er waren en hoe de zon precies op de kist scheen. 

Met foto’s kun je ook het verhaal over hoe jullie afscheid namen vertellen aan mensen die er helaas niet bij konden zijn of die het zich later niet meer goed kunnen herinneren, zoals kleine kinderen of familieleden met dementie. 

Dat jij er was, was al troost

In 2013 fotografeerde ik de uitvaart van een goede vriend. Dit was mijn eerste ervaring als afscheidsfotograaf. De foto’s die ik toen maakte zijn de moeilijkste, maar ook de meest dankbare foto’s die ik ooit heb gemaakt. Ik heb ervaren dat ik met deze foto’s echt troost heb geboden aan de nabestaanden.

Mijn foto’s zorgen ervoor dat er niet alleen op het leven van een dierbare wordt teruggekeken, maar ook op de bijzondere en verdrietige periode van afscheid nemen. Ze verzachten het verdriet en laten de liefde en verbinding zien tussen de overledene en de mensen die achterblijven.

Afscheidsfotograaf

Zoveel momenten zijn nu waardevolle herinneringen geworden...

Tarieven & Mogelijkheden

Voor een herinnerings- of herdenkingsreportage gelden dezelfde tarieven als voor een Moment in Life

Voor het vastleggen van het afscheid en de periode daaromheen zijn er verschillende mogelijkheden. Passen jouw wensen niet binnen deze pakketten? Ik maak met veel liefde een offerte op maat

Basis

385
 • Alleen vastleggen van de afscheidsdienst, maximaal 1,5 uur
 • Een persoonlijke online gallery
 • Alle geselecteerde beelden op hoge resolutie
 • Mini-album van 15x15 cm met 12 pagina's, door mij samengesteld
Standaard
695
 • 3 uur fotografie op de dag van het afscheid
 • Een persoonlijke online gallery
 • Alle geselecteerde beelden op hoge resolutie
 • Een online slideshow met de mooiste beelden
 • Een naar eigen wens samengesteld album van 20x20 cm met 30 pagina's
Meest gekozen

Compleet

1095
 • 5-7 uur fotografie op verschillende momenten in de week van het afscheid
 • Een persoonlijke online gallery
 • Alle geselecteerde foto's op hoge resolutie
 • Een online slideshow met de mooiste beelden
 • Een naar eigen wens samengesteld album van 20x20 cm met 40 pagina's
De kleine lettertjes
 • Hoewel ik vooral werk als afscheidsfotograaf in Rotterdam, Den Haag, Gouda en de Hoeksche Waard, rijd ik met liefde door heel Nederland. Reiskosten tot 40 kilometer enkele reis vanaf Rotterdam Katendrecht zijn inbegrepen in mijn tarief, daarna reken ik 40 cent per kilometer.
 • Bovenstaande pakketten kunnen altijd worden uitgebreid met extra uren fotografie. Het tarief hiervoor bedraagt 70 euro per half uur. 
 • Al mijn tarieven zijn inclusief BTW en inclusief het selecteren en bewerken van de foto’s

Lieve woorden van klanten

Als ik je foto's bekijk, voel ik me trots en verdrietig tegelijk.

Veelgestelde vragen over afscheidsfotografie

Hoewel ik zeker niet onzichtbaar ben, hoor ik achteraf eigenlijk altijd terug dat mensen mij nauwelijks hebben opgemerkt. Ik ben integer en discreet aanwezig. Door mijn ervaring als afscheidsfotograaf weet waar ik wel en niet kan gaan staan of lopen. Verder zorg ik er altijd voor dat ik schoenen draag die geen herrie maken. 

Waar mogelijk stem ik vooraf af bij welke momenten ik aanwezig ben en tijdens de uitvaart is een klein seintje genoeg om mij meer afstand te laten nemen mocht dat nodig zijn.

Door middel van een bordje en/of een uitleg tijdens de ontvangst laat ik de aanwezigen weten er op verzoek van de familie een uitvaartfotograaf aanwezig is. Als er aanwezigen zijn die echt bezwaar hebben dan mogen ze dat altijd aan mij laten weten, ik probeer hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. Foto’s laten maken kun je echter nooit meer overdoen, kiezen om ze wel of niet te bekijken kun je op elk moment.

Bang zijn dat ik me alleen maar focus op het verdriet hoef je zeker niet. Wat ik fotografeer is jullie verbinding, de liefde, de lach en de traan op een integere en vooral liefdevolle manier.

Foto’s tijdens ziekte kunnen heel confronterend zijn, dat realiseer ik me heel goed. Maar ook hierbij geldt dat de foto’s die we samen gaan maken draaien om het maken van mooie herinneringen en het bewaren van dit moment. Wanneer we foto’s maken van jullie gezin of familie dan fotografeer ik hoe jullie samen zijn. We maken er een fijne tijd van en dat, jullie liefde en connectie, ga je echt terugzien op de foto’s!

Dit is afhankelijk van het soort verzekering dat je hebt. Soms krijg je een totaalbedrag uitgekeerd waarmee je de uitvaart vorm kunt geven zoals jullie dat willen. In andere gevallen is er een bepaald vrij te besteden bedrag binnen de polis opgenomen dat je zou kunnen gebruiken voor het huren van een uitvaartfotograaf.

Als er geen of weinig budget is, maar de nabestaanden willen wel heel graag een afscheidsfotograaf dan zie je vaak ook dat de omgeving inspringt. Met een crowdfunding bijvoorbeeld, de kerk of vereniging die een inzameling doet of een vriendengroep die de afscheidsfotograaf betaalt.

Laat geld je niet tegenhouden, ik denk heel graag met je mee over mogelijkheden.

Bij een uitvaart verstuur ik binnen een week de slideshow die een goede indruk geeft van de volledige reportage. In het geval van een herinnerings- of herdenkingsreportage krijg je binnen 48 uur een preview per mail. Daarna ga ik aan de slag met de overige foto’s en ontvang je binnen zes weken de volledige reportage. Hierna gaan we samen aan de slag met het vormgeven van jullie album.

Zijn er sneller beelden nodig voor een rouw- of bedankkaart of voor de uitvaart laat het even weten, want dat is natuurlijk bespreekbaar!

Chat openen
1
Michella Kuijkhoven
Hallo!

Waarmee kan ik je helpen?

Je kunt via dit venster een Whatsapp gesprek met mij openen.
Ik reageer binnen 24 uur op je berichtje.

Liefs,
Michella