Familefotograaf Rotterdam, familiefotograaf Den Haag, familiefotograaf Gouda, familiefotograaf Hoeksche Waard, familiefotograaf Westland

Leven

Kleurrijke familiefoto’s waarop je je gezin echt herkent

Ontspannen op de foto zoals je écht bent

Familiefotograaf in Rotterdam

Niet opgeprikt in een witte studio, maar gewoon in je eigen huis of lekker buiten. Foto’s waarvoor je niet hoeft te poseren en waarbij de kinderen gewoon vies mogen worden. Klinkt als onmogelijk? Nee hoor! Dit zijn precies de foto’s die ik het allerliefste maak! Foto’s van het leven. Wil jij ook dit soort foto’s? Dan ben ik jouw familiefotograaf!

Ik fotografeer als familiefotograaf het allerliefste documentair en journalistiek, wat betekent dat ik jullie eigenlijk gewoon laat doen wat je als gezin altijd samen doet. En ik doe gezellig mee, geef hier en daar een opdrachtje of speel een spelletje met de kinderen. 

 

 

Familiefotograaf in Rotterdam

Herken je dit?

 • De foto’s die je hebt zijn nooit van het complete gezin. Vaak sta je er zelf niet op, want jij was druk met het maken van de foto’s.

 • De foto’s die je wel van het hele gezin hebt zijn te geposeerd en ongemakkelijk, waardoor jullie jezelf er niet in herkennen.

 • Je peuter of kleuter is veel te eigenwijs om mee te werken aan een geposeerde fotoshoot. Of die camera maakt veel te veel indruk, waardoor je in plaats van dat blije koppie een heel verlegen kind ziet

 • Je telefoon staat vol met foto’s, maar de muren van de woonkamer zijn nog steeds leeg en dat babyalbum, daar praten we maar niet over.

 • De tijd vliegt voorbij en soms zou je hem wel even stil willen zetten. Hoe jullie nu als gezin zijn, dat komt nooit meer terug.

We didn't realize we were making memories, we just knew we were having fun

Zo kan het ook!

 • Jullie krijgen foto’s waarvan je echt denkt: “Dit zijn wij!”

 • Je legt je dagelijkse leven vast, waardoor je een heel speciaal document krijgt van je gezin. Ik leg details vast die je je over tien jaar waarschijnlijk niet meer kan herinneren. Ik zoek altijd naar dat wat jullie écht jullie maakt. Jullie liefde, verbinding en plezier samen.

 • We maken van de shoot een leuke en ontspannen ervaring, waardoor je niet dat ongemakkelijke gevoel ervaart en je je niet constant afvraagt waar je jouw handen eigenlijk moet laten.

 • Doordat ze gewoon hun eigen gang kunnen gaan, zijn je kinderen niet zo onder de indruk van de camera. Moet er toch even ‘geposeerd’ worden, dan doe ik dat met een spelletje, opdrachtje of grapje.
Kinderfotograaf Rotterdam

Mogelijkheden

Day in the Life, een dag in een potje

Een Day in the Life fotoshoot omschrijf ik ook weleens als het bewaren van een (deel van een) dag, alsof je hem in een potje stopt. Ik leg jullie vast zoals jullie zijn en maak eigenlijk een mini-documentaire van jullie gezin. Ik fotografeer jullie dagelijkse rituelen, gamende pubers, de hond die wordt uitgelaten, het spelen met de Lego, het poetsen van snoeten of tanden en de modder op de regenlaarsjes.

Foto’s die je zelf misschien niet zo snel zou maken, maar die super waardevol zijn om te hebben. Kijk je de foto’s over tien jaar terug, dan zal je worden herinnerd aan details die je normaal zou zijn vergeten. Die vieze blikken van je zoontje als je hem broccoli voorschotelt of aan hoe je dochter het oortje van haar knuffel in haar mond stopt bij het duimen. Of aan dat ene voorleesboek dat je voor de twintigste keer moet voorlezen omdat je kinderen er zó van houden.

Moment in Life

Bij een moment in life fotografeer ik geen hele dag, maar doen we een kortere shoot. Ook hier geen geforceerd geposeerde foto’s, maar omdat de tijd beperkt is, zal ik bij dit type shoot wel ietsje meer sturen met opdrachtjes, vragen of spelletjes. 

 

Een Moment in Life kan prima ingezet worden voor een familie shoot of een newborn shoot, maar is ook heel geschikt voor een zwangerschapsshoot samen met je kinderen of foto’s samen met opa en oma. 

Ook een Moment in Life kan zowel gewoon bij jou thuis als op een mooie plek buiten plaatsvinden. 

Tarieven

Om het jullie makkelijk te maken, werk ik met verschillende pakketten. Bij elk pakket krijg je altijd mijn enthousiasme, ervaring en tijd. Natuurlijk worden alle foto’s zorgvuldig geselecteerd en professioneel nabewerkt. 

Foto’s zijn tastbaar echt op hun mooist, daarom lever ik bij elke shoot een album. Deze albums zijn handgemaakt en blijven generaties lang mooi! Daarnaast adviseer ik jullie graag over andere mogelijkheden voor prachtige fotoproducten. Een sessie om gezamenlijk het album samen te stellen is daarom ook altijd inbegrepen. 

Moment in Life

Basispakket met 10 foto's
295
 • 1,5 uur fotografie
 • Een persoonlijke online gallery
 • 10 foto's op hoge resolutie inbegrepen
 • Slideshow mogelijk als extra optie
 • Een verrassingsalbum van 15x15 cm met 6 spreads

Moment in Life +

Luxe pakket met 30 foto's en slideshow
395
 • 1,5 uur fotografie
 • Een persoonlijke online gallery
 • 30 foto's op hoge resolutie inbegrepen
 • Een online slideshow met de mooiste beelden
 • Een mini-album van 20x20 cm met 8 spreads

Day in the Life

vanafprijs, meer uren mogelijk
595
 • 4 uur fotografie
 • Een persoonlijke online gallery
 • 60 foto's op hoge resolutie inbegrepen
 • Een online slideshow met de mooiste beelden
 • Een album van 20x20 cm met 15 spreads
De kleine lettertjes
 • Een Moment in Life is voor maximaal 5 personen. Een extra persoon kost €15,-. Uiteraard fotografeer ik dan ook langer, zodat iedere gewenste samenstelling aan bod komt.
 • Ik werk vooral als familiefotograaf in Rotterdam, Den Haag, Gouda, in het Westland en in de Hoeksche Waard, maar op verzoek werk ik door heel Nederland.
  Reiskosten tot 40 kilometer enkele reis vanaf Rotterdam Katendrecht zijn inbegrepen in mijn tarief, daarna reken ik 35 cent per kilometer.

Please excuse the mess, the kids are making memories

Veelgestelde vragen

In het begin misschien wel, maar na een poosje houdt dit op, zeker als je gewoon doorgaat met je activiteiten. Je kinderen zou je vooraf kunnen vertellen dat er gewoon iemand op bezoek komt die toevallig een fancy camera heeft. 

De kleding die je normaal ook draagt. Kleding die bij je past en waar je je prettig in voelt. Opdoffen hoeft niet, maar mág wel en ik zal jullie nooit vragen om allemaal een blauwe spijkerbroek en een wit shirt aan te trekken. Wil je gewoon een pyjamadag houden? Doen!

Een paar dingen zijn wel handig om rekening mee te houden, zoals dat kleding met kleine streepjes zich soms raar gedraagt op beeld. Over dit soort dingen informeer ik je uitgebreid na je boeking. 

Dat hoeft niet. Foto’s in of rondom je eigen huis zijn echt al superleuk en bijzonder! Maar ik ga ook graag mee tijdens een dagje pretpark of dierentuin, naar het strand, op bezoek bij opa en oma of ik kom een dag langs op jullie vakantieadres.

En hoewel ik altijd benadruk dat foto’s van gewone momenten heel waardevol zijn, zijn foto’s van speciale momenten dat natuurlijk ook. Dus wil je mij juist als fotograaf bij een verjaardagsfeest, de uitreiking van een (zwem)diploma of een ander moment? Kan allemaal!

Nee hoor! Ook daarvoor geldt dat het vooral moet zijn zoals jullie zelf zijn. Als dat lekker rommelig is, dan is dát ook wat je kinderen willen herinneren. Vergeet niet, we maken geen foto’s voor Funda of Vtwonen, we maken foto’s van jullie liefde, connectie en alle gekke, lieve en leuke dingen die jullie samen doen.

Binnen 48 uur ontvang je per mail een preview. Vervolgens ga ik de overige foto’s selecteren en bewerken, deze ontvang je binnen zes weken. Hierna gaan we samen aan de slag met het vormgeven van jullie album.

Chat openen
1
Michella Kuijkhoven
Hallo!

Waarmee kan ik je helpen?

Je kunt via dit venster een Whatsapp gesprek met mij openen.
Ik reageer binnen 24 uur op je berichtje.

Liefs,
Michella