Trouwen bij Venster in Utrecht | Richard & Maaike

Trouwen bij Venster in Utrecht

Als je lokale wijkrestaurant een verlengstuk is van je huiskamer en je de eigenaar ondertussen een vriend kan noemen, waarom zou je er dan ook niet gaan trouwen? Dat was precies wat Richard en Maaike deden. Het werd een prachtige ontspannen trouwdag die helemaal bij hen paste. Het was een geweldige dag om vast te leggen en ik ben super blij dat ik hun trouwdag bij Venster in Utrecht met jullie mag delen. 

Een ontspannen start

We begonnen de dag ontspannen in de flat waar Richard en Maaike wonen. Maaike deed haar voorbereidingen in hun eigen appartement, Richard maakte het zich gemakkelijk bij de buurman. Ik huppelde vrolijk tussen de twee appartementen heen en weer. De voorbereidingen waren rustig, Richard en Maaike kozen ervoor om hier nog geen mensen om hen heen te hebben. Alleen de kapster, ceremoniemeester en ik waren aanwezig om de transformatie naar stralend bruidspaar te aanschouwen.

 

 

Een moment voor het bruidspaar: de first look

De first look lieten we beneden in de hal plaatsvinden, ook weer zonder publiek. Echt een momentje voor hun samen, de eerste keer als bruid en bruidegom. En wát voor bruid en bruidegom, ze zagen er zo mooi uit! Dat eerste moment van elkaar zien, is ook echt wel één van mijn favoriete momentjes van een trouwdag. Na al die maanden voorbereiding is het ineens écht! Love it.

 

 

Een onwillige trouwauto

Na een heerlijk verzorgde lunch door de ceremoniemeester vertrokken we richting trouwlocatie. Dit bleek echter iets makkelijker gezegd dan gedaan, want de trouwauto wilde niet starten! Oei! Op het moment dat we ons maar allemaal in mijn Cliootje wilden gaan proppen kwam het gelukkig allemaal toch nog goed. Ik scheurde voor het bruidspaar uit, gooide mijn auto en tas ergens neer en was net op tijd klaar om de aankomst van het bruidspaar te fotograferen. Gelukkig was dit het enige stressvolle moment van de dag, verder liep alles gewoon op ontspannen en liefdevolle rolletjes.

 

 

Verliefde blikken en mooie woorden

De ceremonie zat vol prachtige woorden van buuurman Tarik en van Maaike en Richard zelf die hele mooie geloftes naar elkaar uitspraken. Heel misschien moest ik stiekem zelf ook even een klein traantje wegpinken. De ringen werden spectaculair aangevlogen door een setje witte uilen, heel tof! De uilen (van Uiltopia) waren ook nog te gast op de borrel (mét ijskar!) die volgde op de ceremonie.

 

 

Een urban fotoshoot

Tijdens de borrel heb ik het bruidspaar meegenomen voor de fotoshoot. De foto’s hebben we gemaakt direct rondom de trouwlocatie en zijn daardoor heerlijk stads met graffiti en golfplatengebouwtjes. Ik hou enorm van foto’s in de natuur, maar als stadsmens ging mijn hart hier ook echt harder van kloppen. Uiteraard mochten de uilen tijdens de shoot ook niet ontbreken.

 

 

Same day edit als verrassing voor de gasten

Ook het diner vond uiteraard plaats in Venster, want het eten is toch wel waarom Richard en Maaike fan zijn van deze plek. Ikzelf inmiddels trouwens ook, je kunt er echt heerlijk eten. Er waren geen speeches en ik heb daarom de tijd van het diner gebruikt om een same day edit te maken. Bij de entree van de avondgasten op het feest werden deze foto’s getoond op een groot scherm, zodat zij ook iets van de dag meekregen. Ik vind dit altijd heel tof om te leveren, gasten verwachten dit echt niet en vinden het onwijs leuk!

Helaas was Venster te klein voor het aantal avondgasten en moesten we ons voor het feest verplaatsen naar Restaurant Zuiver. Ook een topplek overigens en een hele fijne plek voor een goed feestje! En dat werd het. Met een werkelijk meer dan fantastische taart/cupcakecombi en een spectaculaire openingsdans waar hard op geoefend was. Met name door Maaike, want Richard kan al jaren een aardig potje dansen. Ik nam echt mijn petje af voor Maaike, zo zelfverzekerd zwierde zij over de dansvloer! Na de openingsdans ging het feest meteen lekker los en heb ik me nog even kort op de dansvloer gemengd. Met vier cupcakes voor thuis stapte ik uiteindelijk moe en zeer voldaan in de auto. Topdag!

 

 

De foto’s van deze fantastische trouwdag zijn inmiddels vereeuwigd in een prachtig trouwalbum. Richard en Maaike kozen voor een 25 x 25 cm album in donkergroen linnen met een fotocover. Hun ouders ontvingen een persoonlijk mini-album in dezelfde kleur groen.

 

 

Fijne trouwadressen

Deze dag werd mede zo mooi door:

Trouwlocatie: Venster in Utrecht
Feestlocatie: Zuiver Utrecht
Trouwjurk: afkomstig van Wed2b en vermaakt door Bruidsatelier Celeste 
Trouwpak: Michael & Giso
Kapsel & make-up Maaike: Brigitte de MUA 
Touwringen: Goudsmid Hildardjan Verweij 
Boeket & bloemstukken: Lola’s Bloemenwereld 
Trouwbankje & backdrop: Brisked 
Roofvogels: Uiltopia 
IJskar: Roberto Gelato 
Taart & cupcakes: Cake Queen 
DJ: DJ Luuk 

Enthousiast geworen? Ook trouwplannen? Bekijk hier alle informatie en mijn tarieven of neem direct contact met me op voor het plannen van een vrijblijvende kennismaking. Ik kijk er naar uit!

 

 

 

 

 

Michella
Met liefde leg ik het leven vast. Heel graag maak ik ook met jou mooie herinneringen. Neem gerust contact op!
Chat openen
1
Michella Kuijkhoven
Hallo!

Waarmee kan ik je helpen?

Je kunt via dit venster een Whatsapp gesprek met mij openen.
Ik reageer binnen 24 uur op je berichtje.

Liefs,
Michella